Witajcie,
sprawa wygląda następująco, mamy z Krzynolem mały problem gdyż kupiłem komplet foteli skórzanych do mojego Skodżitsu. Fotele były sprawdzone pod napięciem i oparcie reguluje się elektrycznie i wszystko chodzi ale Krzynol zauważył, że chyba nie ma w fotelach jednego z silników elektrycznych, który jest odpowiedzialny za odsuwanie i przysuwanie fotela. Fotele pochodzą z anglika ze Skody Superb I 2004r 1.9 TDI i mają docelowo wylądować w Skodzie Superb I po lifcie z 2007 roku. Nasze pytanie jest takie, czy ten silnik jest montowany do fotela czy do podłogi samochodu ? ma ktoś może jakąś wiedzę na ten temat? jakieś zdjęcia spodu fotela z takowym silnikiem? lub jakieś dojścia do ewentualnych silniczków ? Lub wie czy można zaadoptować silniki od innego fotela ? Stawiam czteropak piwa za konkretną pomoc :P
silniki montowane są do stelaża fotela
podejdą i od O2 i od VW
niech krzynol sprawdzi w etce
moje silniczki i sterowania zbyłem El Zygmunto- popytaj może jeszcze coś mu tam zostało
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
w VW i Audi jest też opcja, że elektrycznie reguluje się samo oparcie - może tak jest w tym przypadku?
choć wtedy powinien być klasyczny uchwyt do przesuwania siedziska :twisted:
tak wygląda siedzisko
właściwie silniki są trzy:
1. regulacja przód-tył
2. regulacja przedniej części wysokości siedziska
3. regulacja tylnej części wysokości siedziska
na zdjęciu jest fotel pasażera
pod fotelem kierowcy jest dodatkowo sterownik pamięci ustawień
Faktycznie... fotele w super baśce to trochę inna para kaloszy. Dzięki wielkie za zdjęcie. Ciekawy czy da rade zaadoptować silniki z jakiegoś innego samochodu... ale ja to w elektryce jestem ciemny :roll: ... cała nadzieja w Krzynolu
jak widać na poniższym zdjęciu jest sama śruba do ciągnięcia fotela przód/tył
wynika z tego, że silnik musi być mocowany do podłogi, żeby ciągnąć fotel na rolkach
Pawka, odwiedź krajan w okolicach Malborka/Kwidzyna :wink: - przecież masz tam zagłębie przekładaczy angoli- u nich szukaj części z angoli- na pewno coś się trafi
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz